14 Mayıs 2009 Perşembe

Mantarlı Pilav Tarifi


Malzemeleri:- 2 Su bardağı pirinç- 1 Tutam maydanoz- 1 Kase mantar (taze veya konserve)- 1 Adet kuru soğan- 2 Adet küp Şeker- Tuz - Tavuk veya et suyu- Ayçiçek yağıYapılışı : Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz. 20-25 dakika bekletiyoruz. Yıkayıp süzüyoruz. Tencerenin içerisine çiçek yağı koyuyoruz. Pirinçleri alıp kavuruyoruz. Tuzunu ve şekeri ilave ediyoruz. Kaynar et veya tavuk suyu ya da kaynar su ilave ediyoruz. Pişmeye bırakıyoruz. Taze mantarı doğrayıp tavaya alıyoruz. Mantarların sulanmaması için yüksek ısıda kızartıyoruz. Pişmiş ve dinlenmiş pilavımıza harcımızı ilave ediyoruz. Üzerine ince doğranmış maydanoz ilave edip harmanlıyoruz. Çorba kasesine koyup servis tabağına ters çeviriyoruz, servise hazır hale getiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder